20.04.2024 Tarihli Veli Toplantısı Gündem Maddeleri

Değerli velilerimiz 20 Nisan 2023 Cumartesi günü saat 12:00 ile 15:00 arasında 9,10 ve 11.sınıf öğrenci velilerimizle okulumuzda veli toplantısı yapılacaktır.Katılımınız bizim için önem arz etmektedir.

1-      Açılış ve Yoklama.

2-      Ders başarı durumları

3-      Devam-devamsızlık durumları (Rapor ve izinlerin okul idaresine teslimi)

4-      Kılık kıyafet durumları

5-      İ-okul uygulaması ve deneme sınavları

6-      OGM Materyal kullanımı konusu

7-      Sınıflarımızın temizlik ve tertip düzenleri konusu

8-      Okul Kurallarının velilerimize hatırlatılması(derslere zamanında katılım ve ara derslerde derse geç kalma veya derse girmeme konusu, arkadaşlarıyla olan davranışları, sosyal medya kullanımı, cep telefonlarının teslimi konusu)

9-      Projeler ve öğrencilerin katılımı

10-   Dilek ve Temenniler.

Mrt

Sınav programına ulaşmak için aşağıdaki linke tıklayınız.

Mrt

Fahreddin Kerim Gökay Anadolu Lisesi olarak ilklere imza atmaya devam ediyoruz. Liselerde Bilim Uygulamaları kapsamında okulumuz 07.03.2024 tarihinde Girişimcilik Paneli Sefaköy Kültüre Merkezinde Girişimcilik Paneli düzenlemiştir. Panelin amacı; sektör liderleri ve gençleri bir araya getirmek ve fark yaratmaktadır.  Bu kapsamda ilçemizin önde  gelen okulları da davet edilmiştir. Doğan Cüceloğlu Fen Lisesi,  Atakent Anadolu Lisesi,  Gazi Anadolu Lisesi,  Toki Güneşparkevleri Kız Anadolu İmamhatip Lisesi ve Hacı Bektaş Veli  Anadolu Lisesi de bu etkinliğe katılmışlardır.

Etkinliğimizde girişimcilik konusunda uzman olan ve sektöre yön veren panelistlerimiz gençlere kendi tecrübelerini aktarmışır. Etkinliğimizin koordinatörlüğünü okulumuz 11/ B sınıfı öğrencilerinden Ceydanur ALTUNKÖSE ve Aysu ALTUNAY yapmışlardır.Panelislerimiz; Çelik ÖREN (Chairman of JA Türkiye),  Aysel HATİPOĞLU  (ibrahim Polat Holding  CFO), ve Volkan  Nazmi METİN ( Papara CTO) . Panelimizin moderatörluğünü  Gülnaz KUDUNOĞLU  yapmıştır ve piyano sanatçısı Alaz İKİZ de bizlere piyanosuyla eşlik etmiştir. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederiz. Panelde emeği geçen tüm Öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Küçükçekmece BAYAMER- Bağımlılıkla Mücadele , Danışmanlık ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görevli Psikolog Alihan Atile okulumuz öğrencilerine Bağımlılıkla ilgili bir seminer vermiştir.

Mrt

Sabahattin Zaim Üniversitesi Üniversite Simülasyonu programı dahilinde okulumuz 11. sınıf öğrencileri bir gün boyunca üniversiteli olmanın nasıl bir şey olduğunu deneyimlediler.

Fahreddin Kerim Gökay Anadolu Lisesi çevre Kulübü olarak,

Küçükçekmece Belediyesi İklim değişikliği ve sıfır atık müdürlüğünü ziyaret ettik.

Sıfır Atık Şefi Çevre mühendisi AylinAylin Özgül,  ilçemizdeki geri dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Belediyemizin başlattığı Sıfır atık Akıllı kart çalışması hakkında bilgi aldık ve okulumuzda uygulamaya karar verdik.

Ock

Fahreddin Kerim Gökay Anadolu Lisesi Girişimcilik Kulübü olarak, 17 Ocak 2024 tarihinde bu yılki sosyal farkındalık projemizi gerçekleştirmek amacıyla, Süleyman Türkmenoğlu ve Suna Efe öğretmenlerimiz önderliğinde, Elif Su Diri ve Hilal Naz Kaçar adlı öğrencilerimizle birlikte Sevgi Kafe ziyaret edildi ve velilerle konuşuldu. Projemizin amacı, down sendromlu bireylerin hayatta karşılaştığı zorluklara dikkat çekmek ve onların hayata daha fazla dahil olmalarını sağlamak olarak belirlendi. Toplu bir resim çizme etkinliği planlandı. Veliler proje için heyecanlandıkları ve mutlu olduklarını dile getirdi. Bu sayede projenin ilk adımları atıldı. Üretim veya maaliyetler için sponsor bulma aşaması olan ikinci adıma geçildi.

Ock

"Liselerde Bilim Uygulamaları" (LBU) kapsamında FKGAL Münazara Kulübü; Doğan Cüceloğlu Fen Lisesi, Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi, Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesinin katılımıyla bir gösteri maçı düzenledi. Maçın konusu "Küresel İklim Değişikliği" idi. Katılan okullarımıza teşekkürler.

LBU projesi kapsamında Türk Dili ve Edebiyatı dersinde Steam tekniğinin kullanıldığı çalışmada İklim Değişikliğine ve geri dönüşümün önemine dikkat çekmek amacıyla çalışmanın ana ürünü olarak öğrenciler atık kağıtlardan yeni kağıtlar ürettiler.

Ock

Bakanlığımızın ülke çapında  düzenlediği Okul Ortaklığı Projesi kapsamında Proje Ortağı olduğumuz Balıkesir ili Mehmet Ağa Safarov Anadolu Lisesi öğrencileri ile okulumuz öğrencileri arasında Almanca zümre öğretmenlerimiz Semra Akkaş ve Ceyda Bekar koordinatörlüğünde tebrikleşme kartları gönderildi.

Ock

20-27 Aralık Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası etkinliklerini öğrencilerimizin katılımlarıyla okulumuz konferans salonunda gerçekleştirdik

Ock

Bakanlığımızın ülke çapında  düzenlediği Okul Ortaklığı Projesi kapsamında 6 Eylül 2023 tarihinde Proje Ortağı olduğumuz Balıkesir ili Mehmet Ağa Safarov Anadolu Lisesine ziyarette bulunduk. Yapılan çalışmaları değerlendirdik yeni projeler üzerinde istişarelerde bulunduk yanımızda getirdiğimiz YKS kaynak kitaplarını teslim ettik.

Ock

Fahreddin Kerim Gökay Anadolu Lisesi olarak bu yıl da Harezmi Eğitim Modeli Uygulamasında yerimizi aldık. Okulumuz İngilizce Öğretmenlerinden Elif ÇELİK,  Deniz EROL ve Süleyman TÜRKMENOĞLU,  Kimya Öğretmenimiz Suna EFE,  Matematik Öğretmenimiz  Bengü  AĞAOĞLU ve Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Kübra ARMAĞAN ile okulumuz öğrencileri bu yıl da önemli bir konuyu ele alıyorlar. Bu yılki proje temamız; Down Sendromlu Bireylerin Farkındalığını Sağlamak.  Uygulamamızda 7. Haftamızı tamamlarken, yola çıktığımız problem cümlelerimizi tanımladık, probleme neden olan alt problemleri belirledik, sloganımızı seçtik, HİS cümlemizi oluşturduk, sloganlarımız ile her öğrdncimiz birer afiş oluşturdu ve afişlerimizi okulumuzdaki Harezmi Eğitim Modeli panomuzda sergilemeye başladık. Projemizde emek veren tüm öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.