'' Meyve Günü'' Etkinliğinin Detaylar için Tıklayınız.

19/12/2019 perşembe günü Okulumuzda Beslenme Dostu Okul Projesi kapsamında tüm sınıflarımızda öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla 3.ders saatinde ''Meyve Günü'' etkinliği yapılacaktır.Öğrencilerimiz istediği meyveyi getirebilecektir.

Yarın 11 ve 12.sınıflara yapılacak olan deneme sınavı etkinliğimizi etkilemeyecektir.Deneme sınavı sırasında öğrencilerimiz 3.ders saatinde 2 veya 3 dakika meyve etkinliği için mola vererek getirdiği meyveyi yiyerek etkinliğe katılabilecektir.

Meyve Yemenin Faydaları

* Vücudumuzun başlıca düşmanı olan kolesterol hiçbir meyvede yoktur!
* Meyveler doğal şeker içerir, ne kadar çok meyve tüketirsek beynimizdeki sinir hücreleri de o kadar gelişir, meyve yemek hafızamızı canlandırır!
* Meyveler mükemmel lif kaynağıdır!

* Meyveler vitamin ve mineral açısından çok zengindir!
* Az kalorilidirler ve kilo aldırmazlar! (Ancak rejim sırasında kalorisi nispeten yüksek olan incir, muz ve üzümden uzak durun)
* Bol miktarda antioksidan içerirler!
* Meyveleri aç karnına yemek sindirimi kolaylaştırır!

Yayın: 18.12.2019 - Güncelleme: 18.12.2019 18:14 - Görüntülenme: 112