12.sınıf öğrencilerimiz için eba.gov.tr adresinde canlı dersler başlayacaktır.Canlı derse nasıl katılacağını öğrenmek için aşağıdaki linke tıklayınız.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Entegre uzaktan eğitim yaklaşımıyla EBA Canlı Sınıf uygulamasını devreye alıyoruz." dedi.Okulların kapalı kalma süresinin 30 Nisan'a kadar uzadığını ve uzaktan eğitimin daha çok önem kazandığını anımsatan Selçuk, Türkiye'nin online eğitim platformu EBA ile tüm öğrenci, öğretmen ve velilere kesintisiz hizmet vermek için çalışmaların sürdürüldüğünün altını çizdi.

EBA Kontrol Merkezine önemli bir yatırım yapıldığını anlatan Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü:

Önemli bir yeniliğin daha geldiğine işaret eden Selçuk, şunları kaydetti:

"Bu arada, 8 ve 12'nci sınıfların öğrencileri ve öğretmenleri için EBA kullanım süreleri artırılarak canlı sınıf desteğini devreye alıyoruz. Canlı sınıfla öğrencilerimiz kendi öğretmenleriyle EBA üzerinden bir sınıf ortamında ders işleyebilecekler. Yine 8 ve 12'nci sınıf öğrencilerimiz için YKS ve LGS'de sorumlu oldukları ve birinci dönemin başından itibaren işledikleri konulara yönelik programlar hazırlıyoruz. Bu süreçte özellikle 8'inci sınıf öğrencilerimizin sınav hazırlık rutinlerine destek olmak için bir soru-çözüm saati hazırladık. Çocuklarımız bu saatlerde kendileri için hazırlanan örnek soruları ekrandan takip ederek çözebilecekler. İlk etapta uzaktan eğitimi bir hafta düşündüğümüz için öğretmenlerimizi göreve davet etmemiştik. Ancak sürecin uzaması ile öğretmenlerimiz canlı sınıf uygulamasıyla evlerinde görev alacaklar. Öğrenci-öğretmen etkileşimini teşvik edecek bir çalışmayı hazırladık. Televizyon dersleriyle eş güdümlü olarak öğretmenler kendi öğrencilerine EBA üzerinden ödevlendirme yapıp, soru-cevap-test etkinliklerini yönlendirip, çalışma gönderecekler."

Canlı sınıfların kademeli olarak uygulamaya alınmasının da söz konusu olduğuna işaret eden Selçuk, tüm sınıflarda özellikle televizyon yayınlarında konu anlatım içerikleri ve diğer tamamlayıcı eğitsel içerikleri zenginleştirilecek bir çalışma yaptıkları bilgisini verdi.

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, ÖSYM Başkanlığına soru hazırlamada dikkate alması gereken müfredat kapsamını güncelleyen yazıyı gönderdi.

12'nci sınıf öğrencileri, 9, 10 ve 11'inci sınıf müfredatlarına ek olarak 12. sınıf öğretim programlarının sadece birinci döneminden sorumlu olacak.

SALGIN HASTALIK DÖNEMLERİNDE PSİKOLOJİK SAĞLAMLIĞIMIZI KORUMAK

Aileler İçin Çocuklara Yardım Rehberi

SALGIN HASTALIK DÖNEMLERİNDE PSİKOLOJİK SAĞLAMLIĞIMIZI KORUMAK

Yetişkinler İçin Bilgilendirme Rehberi

Daha önce yapılan duyuruya göre 2020 YKS 20-21 Haziran 2020 tarihleri arasında yapılacaktı. YÖK Başkanı Yekta Saraç, YKS'nin ertelendiğini duyurdu.

YÖK Başkanı Yekta Saraç, ''YKS'yi ise sorulacak sorular ile ilgili, MEB ile uyum içinde şekillenecektir. Sınava girecek öğrencilerimiz rahat olsunlar. Daha önce gerçekleştirdiğimiz sınavlar gibi olacak ve YKS 25-26 Temmuz'da yapılacak.'' dedi. YÖK Başkanı Yekta Saraç, "Bu sene bahar dönemi eğitim öğretim sürecini sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretimle sürdürmeye karar verdik.Uzaktan eğitim, açıköğretim ve dijital öğretimle sunulamayacak program, ders ve uygulamalı dersler yaz aylarında tamamlanacak" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitimin 30 Nisan tarihine uzatıldığını açıkladı.

Uzman Seval Orak ve Dr Adem Çilek başkanlığında yürütülen 2. Büyük Türkiye projesi nde Fahrettin Kerim Gökay Anadolu Lisesi olarak öğretmenimiz Hatice Çiftçi rehberliğinde  10.sınıflarda 8 şube toplam 240 öğrenci, 9.sınıflarda 120 öğrenci ile projede yer aldık.

VİDEO İÇİN LİNKE TIKLAYINIZ

İstanbul Küçükçekmece'deki Fahreddin Kerim Gökay Anadolu Lisesi, İngilizce Öğretmeni Fadime Özen öncülüğünde okulların kapalı olduğu sürede evlerinde bulunan öğrencileri için bir adım attı. İngilizce ve Türk Dili ve Edebiyatı zümrelerinin de katkılarıyla geliştirilen projede amaç öğrencileri, tatil moduna girip zamanlarını boşa geçirmekten korumak. Proje gereği 868 öğrenciye her hafta 'Okuma Saati' olarak belirlenen zaman diliminde Türkçe veya İngilizce kitap okumaları sağlanıyor. Böylece öğrenciler günlerini verimli bir alışkanlıkla geçiriyorlar. Yoklamayı sınıf öğretmeni "Sınıf Whatsapp" grubundan alıyor. Öğrenciler evlerinde kitap okurken fotoğraf çekip gruba atıyorlar. Özen, belirlenen saatte öğrenci öğretmenine fotoğraf göndererek sınıf arkadaşlarının ve öğretmeninin aynı anda kitap okumak için sanal ortamda dahi olsa buluştuğunu görebiliyor.

Haber için aşağıdaki linke tıklayınız.

Edebiyat,İngilizce ve Almanca öğretmenlerimiz ve 868 öğrencimizin katılımıyla whatsap grup kurarak belirlenen saatlerde kitap okuyorlar.Kitap okuma etkinliklerini whatsap gurplarda paylaşarak bugünleri en verimli şekilde geçirmek için öğretmen0öğrenci ve velilerimiz işbirliği halinde hareket etmektedir.Okul yönetimi olarak eba sınıf oluşturma ve eba tvden öğrencilerimizin en güzel şekilde yararlanmaları için elimizden gelen çabayı göstermekteyiz.

Fkgal ailesi olarak tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimizin Miraç Kandilleri Mübarek olsun.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Anadolu Ajansı Editör Masasına konuk olarak koronavirüs önlemleri kapsamında 23 Mart'tan itibaren başlayacak olan uzaktan eğitime ilişkin detayları kamuoyu ile paylaştı.

Fahreddin Kerim Gökay Anadolu Lisesi olarak 2019-2020 Eğitim ve öğretim yılında eylül ayından mart ayına kadar okulumuzda eğitim ve öğretim,sosyal ve kültürel faaliyetlerden bazı kareleri tekrar hatırlamak ve hatırlatmak istedik.İşte sizden seçtiklerimiz....

Velilerimiz ebadan öğrencilerinin durum kontrollarini nasıl gerçekleştirecekler.

Aşağıdaki linke tıklayarak eba üzerinden öğrencilerinizin eba üzerinden çalışmalarını kontrol edebileceksiniz.