Ock

Bakanlığımızın ülke çapında  düzenlediği Okul Ortaklığı Projesi kapsamında Proje Ortağı olduğumuz Balıkesir ili Mehmet Ağa Safarov Anadolu Lisesi öğrencileri ile okulumuz öğrencileri arasında Almanca zümre öğretmenlerimiz Semra Akkaş ve Ceyda Bekar koordinatörlüğünde tebrikleşme kartları gönderildi.

Ock

20-27 Aralık Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası etkinliklerini öğrencilerimizin katılımlarıyla okulumuz konferans salonunda gerçekleştirdik

Ock

Bakanlığımızın ülke çapında  düzenlediği Okul Ortaklığı Projesi kapsamında 6 Eylül 2023 tarihinde Proje Ortağı olduğumuz Balıkesir ili Mehmet Ağa Safarov Anadolu Lisesine ziyarette bulunduk. Yapılan çalışmaları değerlendirdik yeni projeler üzerinde istişarelerde bulunduk yanımızda getirdiğimiz YKS kaynak kitaplarını teslim ettik.

Ock

Fahreddin Kerim Gökay Anadolu Lisesi olarak bu yıl da Harezmi Eğitim Modeli Uygulamasında yerimizi aldık. Okulumuz İngilizce Öğretmenlerinden Elif ÇELİK,  Deniz EROL ve Süleyman TÜRKMENOĞLU,  Kimya Öğretmenimiz Suna EFE,  Matematik Öğretmenimiz  Bengü  AĞAOĞLU ve Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Kübra ARMAĞAN ile okulumuz öğrencileri bu yıl da önemli bir konuyu ele alıyorlar. Bu yılki proje temamız; Down Sendromlu Bireylerin Farkındalığını Sağlamak.  Uygulamamızda 7. Haftamızı tamamlarken, yola çıktığımız problem cümlelerimizi tanımladık, probleme neden olan alt problemleri belirledik, sloganımızı seçtik, HİS cümlemizi oluşturduk, sloganlarımız ile her öğrdncimiz birer afiş oluşturdu ve afişlerimizi okulumuzdaki Harezmi Eğitim Modeli panomuzda sergilemeye başladık. Projemizde emek veren tüm öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

Ara

Türk Dili ve Edebiyatı dersi proje ödevi kapsamında, öğrencilerimiz tarafından hazırlanan "ÇİZGİ" Kültür ve Sanat Dergisi ilk sayısıyla okuyucularıyla buluşuyor.

Dergi, iki ayda bir yayınlanacak olup okulumuzdaki diğer projelere ve  öğrenci ürünlerine de yer vermek adına içerik katkısına açıktır. Katkı sunmak isteyenler için dergimizin ilk sayfasında bir gmail adresi bulunmaktadır. İyi okumalar dileriz.

Ara

Litvanya'nin  Koordinatörlüğünü üstlendiği ve 6 ülkenin (Litvanya - İtalya - Romanya - Türkiye - Bulgaristan - Hollanda) katılımıyla yürütülen Erasmus+ KA220 Projemizin 5.hareketliliğini 25 Kasim 2023-02 Aralik 2023 tarihleri arasinda okulumuzda gerçekleştirdik.

Beş farklı ülkeden gelen misafir öğretmen ve öğrencilerin bulunduğu 50 kişilik grubumuzla kültürler arası yoğun eğitim ve kazanım dolu bir hafta geçirdik.

Projeye katkılarından ötürü Okul Müdürümüz Hamdi ÇAKIR, proje koordinatör öğretmenimiz Deniz EROL, proje danışman öğretmenlerimiz Sunay ÖZTÜRK, Elif ÇELİK ve Hüseyin KALOĞULLARI, projeye destek veren diğer branş öğretmenlerimiz, projede yer alan tüm öğrencilerimize ve velilerimize katkılarından ötürü teşekkür ediyoruz.

Kas

12 Kasım  tarihinde Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde Lösemili çocuklarla ilgili Sosyal Sorumluluk Projesi Kapsamında öğretmenimiz Füsun Tahtakesen önderliğinde , Mert Kart, Sezin Sığırtmaç ve Hasan Küçükdemir adlı öğrencilerimiz ile moral gösterisi yaptık.

Ekm

Okulumuz her yıl olduğu gibi bu senede Codeweek etkinliklerinde yerini aldı.Bu yıl 07-22 Ekim tarihleri arasında olan Codeweek etkinliklerinde  2023 Teması "Türkiye Cumhuriyetinin Yüzüncü Yılı" ile okulumuz kodlama etkinliklerine cv23-CWgkW kodu ile  katıldı. Destek olan öğrenci ve Öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuz girişimcilik kulübü öğrencileri, Genç Başarı Eğitim Vakfı'nın düzenlediği "GENÇBİZZ Liseler Arası Girişimcilik Yarışması'nda yer almış ve bu sayede ESP (Entrepreneurial Skills Pass) sınavına katılmaya hak kazanmışlardır. 17 öğrencimiz de sınavını başarıyla tamamlayarak uluslararası geçerliliği olan girişimcilik sertifikalarını (ESP) almışlardır. Okulumuz adına, görevli tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ekm

13 Ekim Dünya Afet Risklerinin azaltılması günü kapsamında okulumuzda tehlike avı yapıldı. Okul koridorlarında, sınıflarda ve diğer tüm alanlardaki dolap ve düşme tehlikesi olabilecek tüm araçlar duvara sabitlendi. Okulumuzda doğal afetler ile ilgili görsellerin ve bilgilendirmelerin olduğu bir pana hazırlandı. Sınıflarda bulunan acil durum tahliye planları kontrol edilip eksikler giderildi. Tahliye planı yapılırken sınıf mevcutlarına dikkat edildi. Arkasında  13 Ekim Cuma günü  saat 14.10 'da tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. Tahliye sırasında süre tutuldu. Tahliye süresi 150sn olarak kayıt edilmiştir. Tatbikat sırasında herhangi bir sorun görülmemiştir

Ekm

Erasmusdays kapsaminda okulumuz Erasmus+ Ka220 projemiz ASEV, proje koordinator öğrtmeni Deniz Erol ve proje danisman öğretmenleri Elif Çelik, Sunay Öztürk ve Hüseyin Kaloğullari rehberliğinde, proje hareketlilikleri projeye katılım sağlayan öğrencilerimizin sunum ve anlatımları ile okulumuz genelinde paylaşıldı.

Ekm

9-14 ekim 2023 Erasmus Günleri kapsamında, Erasmus+ KA220 'Active to Strengthen European Values' Projemiz hareketlilikleri hakkında bilgilendirme sunumuna sizleri bekliyoruz.