Mrt

Küçükçekmece BAYAMER- Bağımlılıkla Mücadele , Danışmanlık ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görevli Psikolog Alihan Atile okulumuz öğrencilerine Bağımlılıkla ilgili bir seminer vermiştir.

Mrt

Sabahattin Zaim Üniversitesi Üniversite Simülasyonu programı dahilinde okulumuz 11. sınıf öğrencileri bir gün boyunca üniversiteli olmanın nasıl bir şey olduğunu deneyimlediler.

Şbt

Fahreddin Kerim Gökay Anadolu Lisesi Harezmi Eğitim modeli uygulaması kapsamında bu yıl okulumuz öğrencileri bir sosyal sorumluluk projesi seçtiler.  Bu kapsamda Down Sendromlu Bireylerin görünebilirliğini arttırmak ve onları da hayata dahil etmek amacı ile onların çizdikleri resimleri tişörtlere bastırmak için yola çıktılar. Okulumuz İngilizce Öğretmenlerinden Elif Çelik, Süleyman Türkmenoğlu, Deniz Erol ve Okulumuz Kimya Öğretmeni Suna Efe ve yine Okulumuz öğretmeni Bengü Ağaoglu ile girişimcilik kulübü ve Harezmi Eğitim modeli uygulaması öğrencileri ile birlikte bu fikri hayata geçirmek adına İstanbul Bayrampaşa ilçesinde bulunan Sevgi kafeye ziyarette bulundular. Bu kafe bizler için çok önemli çünkü çalışanları Down Sendromlu çocuklarımız... 17.02.2024 Cumartesi günü Sevgi kafeye baskı resimlerini çizmek için giden öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize Bayrampaşa Belediye Başkanı Sayın Atila Aydıner de  katılmıştır. Sayın belediye başkanımıza Sevgi Kafe nin sevgi dolu tüm çalışanlarına, sevgili öğrencilerimize ve projemize destek veren ADEL ve LCW firmalarına da teşekkür ederiz.

Şbt

İlçemizde düzenlenen 100. Yıl Voleybol Turnuvasında Kadın Voleybol Takımımız bütün maçlarını kazanarak ŞAMPİYON  olmuştur. Bütün öğrencilerimizi ve Beden Eğitimi öğretmenimiz Soner ÖZDAMAR’ı Tebrik ederiz.

Şbt

Fahreddin Kerim Gökay Anadolu Lisesi Çevre kulubü öğrencileri ile Tarih zümremizin ortak çalışması kapsamında Bilim Müzesi ve İklim Müzesi ziyaret edildi.Öğrencilerimiz deney yaptılar.

Şbt

Cumhuriyetimizin 100. yılında; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İstanbul Valiliği, TÜBİTAK ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile başlatılan " Ben Okuyorum İstanbul Okuyor" Projesi kapsamında okulumuza gönderilen, TÜBİTAK Yayınları ve çeşitli şair ve yazarlarımızın şiir, hikaye ve romanlarından oluşan kitaplar FAHREDDİN KERİM GÖKAY ANADOLU LİSESİ öğrencileriyle buluştu. Projede emeği geçen tüm kurumlara kütüphanemize katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Şbt

Öğretmenler Kurulu Okul Müdürümüz Hamdi Çakır başkanlığında toplanmış olup aşağıdaki gündem maddelerini detaylı olarak görüşmüştür.

Ock

2023-2024 Eğitim ve öğretim yılı 1.dönem sonu karne törenimiz saygı duruşu ve İstiklal Marşımızla başladı. Karne Törenimiz  her sınıf düzeyinden dönem birincileri ile akademik,kültürel,sosyal ve sportif alanlarda başarı gösteren öğrencilerimizin ödüllendirilmesinden sonra öğrencilerimize karnelerinin dağıtılmasından sonra sona ermiştir.

Fahreddin Kerim Gökay Anadolu Lisesi çevre Kulübü olarak,

Küçükçekmece Belediyesi İklim değişikliği ve sıfır atık müdürlüğünü ziyaret ettik.

Sıfır Atık Şefi Çevre mühendisi AylinAylin Özgül,  ilçemizdeki geri dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Belediyemizin başlattığı Sıfır atık Akıllı kart çalışması hakkında bilgi aldık ve okulumuzda uygulamaya karar verdik.

Ock

Fahreddin Kerim Gökay Anadolu Lisesi Girişimcilik Kulübü olarak, 17 Ocak 2024 tarihinde bu yılki sosyal farkındalık projemizi gerçekleştirmek amacıyla, Süleyman Türkmenoğlu ve Suna Efe öğretmenlerimiz önderliğinde, Elif Su Diri ve Hilal Naz Kaçar adlı öğrencilerimizle birlikte Sevgi Kafe ziyaret edildi ve velilerle konuşuldu. Projemizin amacı, down sendromlu bireylerin hayatta karşılaştığı zorluklara dikkat çekmek ve onların hayata daha fazla dahil olmalarını sağlamak olarak belirlendi. Toplu bir resim çizme etkinliği planlandı. Veliler proje için heyecanlandıkları ve mutlu olduklarını dile getirdi. Bu sayede projenin ilk adımları atıldı. Üretim veya maaliyetler için sponsor bulma aşaması olan ikinci adıma geçildi.

Ock

"Liselerde Bilim Uygulamaları" (LBU) kapsamında FKGAL Münazara Kulübü; Doğan Cüceloğlu Fen Lisesi, Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi, Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesinin katılımıyla bir gösteri maçı düzenledi. Maçın konusu "Küresel İklim Değişikliği" idi. Katılan okullarımıza teşekkürler.

LBU projesi kapsamında Türk Dili ve Edebiyatı dersinde Steam tekniğinin kullanıldığı çalışmada İklim Değişikliğine ve geri dönüşümün önemine dikkat çekmek amacıyla çalışmanın ana ürünü olarak öğrenciler atık kağıtlardan yeni kağıtlar ürettiler.

Ock

Bakanlığımızın ülke çapında  düzenlediği Okul Ortaklığı Projesi kapsamında Proje Ortağı olduğumuz Balıkesir ili Mehmet Ağa Safarov Anadolu Lisesi öğrencileri ile okulumuz öğrencileri arasında Almanca zümre öğretmenlerimiz Semra Akkaş ve Ceyda Bekar koordinatörlüğünde tebrikleşme kartları gönderildi.