Bir ulusun kuruluş kıvılcımını yakan ve bu uğurda hiç düşünmeden canlarını ortaya koyan tüm aziz şehitlerimizi saygıyla anıyoruz!

Ordu Yok! dediler, Kurulur! dedi. Para Yok! dediler, Bulunur! dedi. Düşman çok! dediler, Yenilir! dedi. Ve dediklerini yaptı. O, Atatürk'tü! 18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlu Olsun.

Malazgirt'te Alpaslan'ın dilinde, Surlarda Ulubatlı'nın elinde, Çanakkale cihadının yılında; Zemin kan kırmızı, ay yıldızı ak, O mübarek bayrak, işte bu bayrak! 18 Mart Çanakkale Zaferimiz Kutlu Olsun.

Türk milletinin diriliş destanıdır. Vatan uğruna hiç düşünmeden şehadete yürüyüşün adıdır. "Çanakkale Zaferi" Bir milletin var oluş yok oluş mücadelesidir. 18 Mart Çanakkale Zaferimiz kutlu olsun.

Büyük önder Atatürk'ün düşman askeri için söylediği şu sözler tarihe altın harflerle kazınmıştır.

Çanakkale Zaferi Mesajları

"Bu memleketin toprakları üstünde kanlarını döken kahramanlar! Burada dost bir vatanın toprağındasınız. Huzur ve Sükun içinde uyuyunuz. Sizler Mehmetçiklerle yana yana koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarını dindiriniz! Evlatlarınız bizim bağrımızdadır, huzur içindedirler. Huzur içinde rahat rahat uyuyacaklardır. Onlar bu toprakta canlarını verdiklerinden sonra artık bizim evlatlarımız olmuşlardır." M. Kemal ATATÜRK

Toprağı vatan yapan şehitlerimizi Minnet ve Saygı ile anıyoruz. 18 Mart Çanakkale Zaferimiz kutlu olsun. 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Minnetle Yâd ediyoruz.

Gökay Tarih Mart sayısının konu ile ilgili bölümlerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

meb_iys_dosyalar/34/15/300649/dosyalar/2020_03/18154953_Gokay_Tarih_Mart_20.pdf

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) dergilerinin tamamını ücretsiz erişime açtıklarını duyurdu.

Tudem Yayın Grubu da korona virüsü salgını nedeniyle okullara verilen zorunlu arada öğrencilere ve eğitimcilere destek olmak amacıyla ve "Tudem yanında" sloganıyla bir kampanya başlattı. Kampanya çerçevesinde Tudem Yayın Grubu'nun kültür ve eğitim yayınlarından farklı sınıf ve yaş grupları için hazırlanan içerikleri ücretsiz erişime açılacak.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 23-27 Mart'ta yapılacak uzaktan eğitime ilişkin içeriklerin hazırlandığı TRT stüdyolarını ziyaret etti. Bakan Selçuk, 23 Mart'ta başlayacak uzaktan eğitimde ilk dersi kendisinin vereceğini söyledi.

''Bir Kitabı Okumak mı Yoksa O kitabın Filmini mi İzlemek Daha İyi'' konusunda Öğrencilerimiz İngilizce münazara gerçekleştirdiler.9.D sınıfı ingilizce kitap okumak daha iyi fikri ile 1.olmuşlardır.10-H sınıfı ise o kitabın filmini izlemeyi savundukları düşünceleri ile 2.olmuşlardır.Öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Doç.Dr.Musa Şahin ''Akademik Başarı'' konulu öğrencilerimize seminer vermiştir.

Öğrenciler Tatilde EBA Akademik Destek İle Derslerine Girecekler. Hem Öğretmen hem de tüm öğrencilerin faydalanabileceği EBA Akademik destek mobil uygulaması, Android ve Apple storedan ücretsiz indirilip Mebbis ve e-okul bilgileriyle giriş yapılabilmektedir.

Milli Birlik ve beraberliğimizin mutabakat belgesi, istiklal ve istikbalimizin sembolü İstiklal Marşımızın kabulünün 99. yıl dönümünde büyük vatan şairimiz Mehmet Akif ERSOY'u  minnetle anıyoruz..

İlçemiz Doğa Ortaokulu çarşamba günü okulumuzu gezmeye gelerek okulumuz rehber öğretmeni Selda Yılmaz'dan okulumuzla ilgili bilgi aldılar.

Yurt dışından dönenler için 14 gün kuralı.

Okulumuz kimya zümresi labaratuvarımızda dezenfektan üretip öğretmen ve öğrenci kullnamına sundu.Öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Osmanlı Arşivleri uzmanı araştırmacı tarihçi Muzaffer Albayrak 10/03/2020 salı günü Çanakkale Savaşları ve Gazı Mustafa Kemal ATATÜRK'ün askeri dehası üzerine öğrencilerimize seminer vermiştir.

Öğrencilerimiz eba şifrelerini nasıl alacağını öğrenmek için görseldeki adımları izleyerek kendi şifrelerini oluşturabilirler.

Bilişim öğretmenimiz Berna Demir tüm öğretmenlerimize eba kullanımı ile ilgili kurs vermiştir.

Fizik öğretmenimiz Mehmet Doğru ve öğrencileri 'Toplum Hizmeti''kapsamında okul bahçemizi çöplerden arındırmak için çalıştılar.